Varför ska företag anlitas för golvslipning i Stockholm?

Varför ska företag anlitas för golvslipning i Stockholm?

Den stora fördelen att slipa golvet på egen hand är att arbetet blir billigt utfört. Vilka fördelar finns däremot med att anlita ett av de många företag i Stockholm som erbjuder golvslipning?

Det är svårare än många tror

Att slipa golvet är väl inte så svårt? Det resonerar många och hyr en golvslip för att utföra arbetet själv. Men när de väl kommit igång så inser de att arbetet är betydligt mer komplicerat än vad man från början tänkt. Personer som inte har rätt kompetens riskerar helt enkelt att ta på sig ett arbete som de inte klarar med att avsluta. Därmed behöver ändå ett företag anlitas för golvslipning i slutändan.

Det är tyngre än vad många tror

Golvslipning är ett tungt arbete. Det är påfrestande för både armar, nacke och rygg. Detta inte minst för en person som är ovan med att jobba med de maskiner som slipar golvet. Orsaken till detta är de starka ”ryck” som slipmaskinen skapar när den arbetar.

Det är mer än att bara golvslipning

Golvslipning är första steget – sen kvarstår efterbehandling. Golvet måste alltid behandlas för att stå emot fukt, väta, smuts och repor. Det kan exempelvis ske med:

  • Vax
  • Olja
  • Lack

Att bara utgå från att golvet behöver slipas är alltså fel. Efter slipningen kvarstår arbetet med efterbehandling.

Hitta hantverkaren för golvslipning i Stockholm

Det finns flera hantverksgrupper i Stockholm som kan utföra golvslipning. Det går exempelvis att kontakta golvläggare och snickare. Beroende på golvets komplexitet kan även olika slags kompetens krävas.

Offert är ett första steg

Att begära in offerter från flera hantverkare i Stockholm är ett första steg. Då blir det tydligare vad arbetet skulle kosta samtidigt som hantverkarna kan berätta hur de anser arbetet borde utföras. Detta exempelvis gällande val av ytbehandling, val av socklar och lister m.m.

Med en prisuppgift blir det även enklare att ställa priset (efter ROT) mot vad det skulle kosta att genomföra arbetet själv genom att hyra maskiner över en helg.

Slipa själv?

Den som landar i att slipa själv bör tänka på säkerhet och kvalité i första hand. Ett tips är att börja med att slipa golvet på ett ställe där det inte syns så mycket. Därmed kan man känna sig för och lära känna slipmaskinen innan slipning sker på golvytor som är mer synliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.